7 Nisan 2013 Pazar

Kadrolaşmış Dünya

          Yazının ana girişi bu paragraf olmayacak o yüzden şöyle bir giriş iyi olabilir diye düşündüm. Aylar sonra yine bloguma uğramak güzel. Bu kez inanıyorum ki yarıda kalmayacak bu yazı ve yayınlayabileceğim. Umarım konu içinde kafam esip esip daldan dala atlamam ya da atladığımda farkında varacak durumda olurum :)


           Dünya'ya hangi şartlarda geleceğimizi seçemiyoruz elbet ama geldiğimiz şartlar neyse bu Dünya'dan gidiş şartlarımız da çok farklı olmayacak inancındayım. Şöyle ki sen geliri düşük bir ailenin çocuğu olduğunda tıp kazanıp saygın bir meslek olan doktor da olsan doktor popülasyonu içinde yine altlarda kalacaksındır. Bu durum kazandığın parayla ilgili de değildir. Bu bize çizilmiş bir çizgi midir ? Yoksa insan doğası gereği kendi seçimi midir ? Tartışılır. Burada kadercilik de oynamak istemiyorum ve inanıyorum ki anlatabilmek istediğimi anlatabilmişimdir.

         Yukarıda da söylediğim gibi aslında çizgimiz hep belli. Sadece yaptığımız iş değişebilir ama o işi yapanlar içinde yine hayat çizgimizin hizasındayızdır. Dünya'nın en pis kadrolaşmasıdır bu. Sen o kadar zorluğa rağmen okula bin bir şartta git, dershaneyi burslu kazan, üniversitede başarı burslarıyla oku doktor ol yine çizgin belli. Geçmişi hiç bir zaman insanı bırakmaz. Düşük ya da yüksek gelirli bir ailenin çocuğu ol hiç farketmez, etrafındakiler hep kendi çizgine yakın insanlardandır. Sen otobüsle gidip gelirsin okula, o son model arabasıyla. İkinizde aynı diplomayı alırsınız ama o cemiyetin doktoru olur, sen devletin...

Son bir notta şu aralar moda olan profili TC ile süsleme muhabbetine düşeyim..

         Bazı tabelalar değişti diye profiline TC ekleyen de var, ekleyeni garipten eleştiren de var, bu olayın bu sazan.avi olduğunu iddia eden de.. Şu var ki ülkenin bütünlüğü tehlikededir. Kürt-Türk meselesi yarattılar halbuki öyle bir şey yoktu.. Önce bebek katili pislik herifle görüşen şerefsiz dediler, sonra kendileri oturdu masaya. Sözde barış için olmadık imtiyazlar verildi. Ülkem, Cumhuriyet bayramını kutlayamazken, Ne mutlu Türk'üm diyene diyemezken, derse de coplanıp biber gazına boğulurken, elalem bebek katili fotoğrafı, terör örgütü bayraklarıyla resmen şov yaptı nevruzda. Nevruz'un ne bayramı olduğu da saptırıldı gitti. Şimdi buradan TC olayına gelecek olursak:

         Varsın insanlar profiline TC koysun kendince tepki ortaya koyuyor bir şekilde. Peki ya sen bu partiye oy veren zihniyet sen ne yaptın da otu boku eleştirip göbeğini kaşıyorsun. Tamam sen koyma TC saçma gelebilir ama oturduğun yerde osuruğunda ısınırken ne bu densizlik. Korumaya çalışılan şey vatan, bayrak, bağımsızlık. Sen ki Allah'tan başkasına tapmaya alıştığından nedir bilmezsin bunları. 

         Hadi yolunuza sözde barış sözcüleri, şimdi sıra ak-illerin..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder