25 Haziran 2011 Cumartesi

Aslında Gerçek Öyle Değil


Bu yazımda hayatta duyduğumuz , gördüğümüz birçok şeyin aslında öyle olmadığını ve öyle olmayan durumların gerçekte ne olduğunu ele alacağım. Ele alacağım şeyler belki güldürecek sizleri ama bir yandan da düşünmeden geçemeyeceksiniz. Gerçek olan şu ki yazacaklarım aslında hayatın acı tarafı bir nevi madalyonun diğer yüzü hatta gerçek yüzü . Yolda yürürken aklıma geldiğinden belli bir sıraya koymadım , not aldığım sırayla başlıyorum yazmaya. Ha bu arada başlamadan belirteyim . Kullanılan tüm isimler hayal ürünüdür kimseye atıfta bulunulmamıştır aman deyim :)

1 ) Saç ve sakalın bakımsız ve uzun olması :
Güiza'nın saçı sakalı birbirine karışmıştır , durumu da yoktur her daim bakım ve kestirmek için kuaföre gitmeye. Malum bir berbere gitmek kaça patlıyor . Elemanın aklından geçen 1-2 haftada bir gideceğimi 5-6 haftada bir giderim hiç olmazsa okula yol param çıkar. Lakin bunu hiç bir zaman söylemez. Genelde neden uzun diye soranlara : " Ya şimdi bu moda , siz ne anlarsınız ? " gibi cevaplarla cool olunmaya çalışır bizim genç. Ne yapsın diyemez ki böyle böyle diye.

2) Dar veya kısa kıyafetler giymek :
Başkasına sorsan " Bizim Sabri dar kıyafet giymeyi seviyor " derler . Lakin kimse Sabri'nin gerçekten neden giydiğini bilmez , Sabri'de söyleyemez zaten gururundan. Aslında Sabri'nin parası yoktur yeni kıyafetler almaya. Lakin eskilerde aldığı gibi durmaz ya Sabri büyümüştür ya elbise çekmiştir. Vesselam Sabri böyle gezmek zorundadır , sorana da İtalyan Modası diye yutturmaya çalışır , yersen.

3) Güneş gözlüğü kullanmama :
Yaz gelir çiçekler açar , güneş artık daha çok rahatsız eder insanı. Bizim Mazlum'un ise umrunda mı dünya gözlük takmadan gezer , gözleri kızarır vesaire vesaire. Gerçek şudur ki Mazlum'un durumunda olan biri için güneş gözlüğü lükse girmektedir ve ona vereceği para ile başka ihtiyaçlarını giderebilir. Bu bakımdan Mazlum her sorana : " Gözlerim güneşte daha güzel görünüyor " bahanesini söylemektedir . Şu da var ki Mazlum'un kaşlardan gözler görünmemektedir aslında (!)

4) LCW'de kaliteli kıyafet arama :
Yine bizim Sabri alışverişe çıkmıştır. Aslında parası sınırlıdır ama önce Lacoste , Benetton gibi mağazaları gezmeden edemez . Amaç aradığını bulamamaktır. Aslında bulamamak için gezer oraları. Sabri'nin dönüp dolaşıp geleceği yer LCW'dir. LCW'ye girerken ise : " Ya aslında iş görmez ama arada iyi mallar geliyor bir bakalım." der. Oysa Sabri sabahtan beri LCW'ye gelmek için can atmaktadır.

5) Tatile 5 yıldızlı otele değilde köye gitmek :
Ayşe hanım kızımız ömründe daha tatil için otele gitmemiş , kumsala ayak basmamış bir kızımızdır. Her yaz tatili dönüşü öğretmeninin tatilde ne yaptınız kompozisyonunda ise henüz ayak basmadığı kumsalları anlatmıştır. Kendisine mikrofon uzattığımızda ise köydeki havanın hiçbir yerde olmadığını , o yüzden tatil için özellikle köyü seçtiğini söylemektedir. Oysa kumsalda koşmak için can atmaktadır. Ama bunu dile getiremez.

6) Dışarıda (McDonalds , BurgerKing yada herhangi bir restaurant ) yemek yememek :
Ahmet ile Mehmet dışarıda gezerken pek çok restaurantın önünden geçerler. Ahmet dayanamaz ve Mehmet'e : " Gel lan şurada bir karnımızı doyuralım der." Mehmet ise " La olum bi git işine , neden yapıldığını bile bilmiyoruz birde yemeğini mi yiyeceğiz ? " der ve Ahmet'in teklifini reddeder. Oysa diğer örneklerde de olduğu gibi Mehmet'in canı felaket oradaki yemekleri çekmektedir ama ne yapsın makus talih işte.

7) Toplu taşımayı kullanmamak :
Her gün karta yükleyecek parası olmayan "ismini vermek istemeyen" öğrencinin başvurduğu yöntemdir. Yürümek sağlığa daha iyi geldiğinden bunu yaptığını savunur. Toplu taşımada herkesin kokusunun çekilmez olduğunu söyler lakin yürürken ne kadar terlediğinin ve vakitten ne kadar kaybettiğinden haberi aslında yoktur (!)

8) Gurbette baba parası yememek :
Herkese hava atar bu genç aslında. Ben ailemden para almıyorum yeaa kendi başımın çaresine bakabiliyorum edalarındadır. Oysa bunu düşünürken nasıl söver ailesine bir bilseniz (!) Ama dışarıya her daim pozitiftir. İçi içini yemeden de duramaz her fırsatta ama ben ailemden para almıyorum ki der.

~ hmzsnmz

20.06.2011 ~ Pazartesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder