25 Haziran 2011 Cumartesi

" Siz Nasıl Uygun Görürseniz "


İçindeki karşı koyma duygusu arındırılmış insanların teslim bayrağı çektiği sözdür aslında. Tabi ilk bakışta saygıda kusur etmeyen bir insanın sözüne benzetilebilir ama eğer ne için söylendiğine bakacak olursak teslimiyetciliğin anasıdır.

Abdülmennan ile Fatıma'nın hikayesini yazacağım aslında ama o kadar çok Abdülmennan ile Fatıma var ki güzelim Türkiye'de. Abdülmennan 65 yaşında , köyünün toprak agası ve aşiretin de reisidir. Fatıma ise köyün güzel kızlarından , henüz 16sında.

Bir gün bizim Abdülmennan'ın canı evlenmek ister. Daha önce 6 kez evlenen ve sayısını kendisinin dahi bilmediği hatta bırakın sayısını isimlerini dahi sayamayacak kadar çocuğu olan Abdülmennan 7. karısı için girişimlere başlamıştır . Haber salmıştır köye. Aileler de haberi alır almaz güzelim genç kızlarını süslerler püslerler kurbanlık koyun misali ne de olsa AGAdan iyisini bulacak değiller ya kızları için. İşte Fatıma'da o hazırlanan kızlardan biridir. Gün gelir kız görücüye çıkar , AGAmızda beğenir hani hemen tamam der işte bunu alacağım der. Ne alıyorsa sanki şaşkaloz (!) Tabi ailesi kızı hazırlar kızda bilir agaya gideceğini falan ama kimse kıza razı mısın , istiyor musun diye sormaz . Babası gözünü karartmıştır AGA ile akraba olacaktır , o kadar ! Velhasıl hanım kızımız da sesini çıkarmaz ne yapsın töreye karşı mı gelsin (!) ? Neyse kız artık hazırdır, babası para peşinde anası emir kulu vaziyette giderler aganın ayağına. İşte konuşur anlaşır aga ile babası sonra ailesi kızı o eve bırakmadan önce şu lafı söyler. " Kızım artık burada kalacaksın aman deyim aganı üzecek birşey yapma . " Kız ise tüm olayların üstüne şu lafla cevap verir ve oradan uzaklaşır ;

" Siz nasıl uygun görürseniz... "

~ hmzsnmz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder